Tineri din Costuleni la un schimb internațional de experiență

0
191

În perioada 6-12 februarie 2 tinere din Costuleni se află în orașul polonez Lodz. Acolo, Tatiana Clopot în calitate de coordonator local și Veronica Crăciun-voluntar activ al centrului, fac schimb de informații și cele mai bune practici ale lucrătorilor tineri activi care au fost implicați în activitățile centrelor comunitare de tineret din partea organizațiilor lor reprezentative din 4 țări – Moldova, Polonia, Armenia și Italia.

Contactată de noi, Tatiana Clopot ne-a declarat că organizatorii, AVI Moldova (Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova), și-au propus să construiască o capacitate pentru organizațiile care sunt deja implicate într-o lucrare cu tineri din grupuri vulnerabile, dar și pentru cei care vor împărtăși rezultatele noastre.

Aceeași sursă ne-a mai specificat că AVI Moldova a anunțat selectarea unui grup de inițiativă neînregistrat ca entitate juridică, compus din minim 3 persoane și care are un parteneriat viabil cu autoritățile publice locale. Lucru care ei l-au dovedit prin buna conlucrare cu fostul primar al satului Costuleni, Sorin Gurău. Atunci s-au efectuat ample lucrări de reparație a casei de cultură și punerea la dispoziție la solicitarea grupului de inițiativă a unui spațiu de aici, pentru a activa Centrul Comunitar pentru tineri, care a fost creat în cadrul proiectului internațional „Get In – Inclusion of youngsters in communitylife” implementat de AVI-Moldova, în parteneriat cu Arm Active (Armenia), EuroSud (Italia), EuroFRC (Polonia), cu susținerea Uniunii Europene prin intermediul Programului Erasmus+. Acest lucru s-a datorat eforturilor depuse de către Petru Prepeliță, Dumitrița Baran, Lucia Cucu, Tatiana Clopot.

La Centrul Comunitar din Costuleni au loc diferite activități de informare, sensibilizare, de implicare în dezvoltarea comunității.
Natalia Morari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here