Parohia din Costuleni, implicată activ în acțiuni sociale

0
89

10 porți deschise și tot atâtea zâmbete au fost aduse pe chipurile bătrânilor din Costuleni. Datorită campaniei „Bunicilor, stați acasă”, lansată în urma unui parteneriat între Mitropolia Basarabiei și o companie de microfinanțare de nivel internațional, în localitate au ajuns 10 cutii cu donații, destinate celor vârstnici. Acțiunea socială s-a realizat prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia”, iar cel care s-a îngrijit ca ajutoarele să ajungă la destinație a fost parohul bisericii din Costuleni, Anatol Sîrghi.

Contactat de reporteri, preotul care, de altfel, este și protopop de Ungheni, ne-a declarat că această campanie vine în sprijinul bătrânilor, care acum au nevoie cel mai mult de ajutor. În contextul situației excepționale declarate în țară și a carantinei, bunicii sunt cei care rămân fără ajutorul necesar și produse de primă necesitate. Plus la care se mai adaugă și necesitatea de a se simți sprijiniți, să vadă că nu sunt uitați și că cineva le mai deschide porțile.

Anatol Sîrghi a remarcat că astfel de acțiuni de caritate Misiunea Socială „Diaconia” realizează în permanență. Iar pentru a aduce aceste ajutoare în comunitate este nevoie doar de implicare.

„Trebuie să fim activi și să ne implicăm, să urmărim când se desfășoară acțiunile respective și să completăm chestionarele care se cer. Anul trecut, spre exemplu ,am avut o mare realizare, am reușit prin intermediul Misiunii Sociale „Diaconia” să construim o casă unei femei singure cu mulți copii. Pe viitor se organizează o altă campanie „Brațele părintești”, de care vor beneficia la fel 10 familii din Costuleni”, povestește preotul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here